Cum se păstrează fructele și legumele. Clasica PIVNIȚĂ a bunicii, locul ideal

Cum se păstrează fructele și legumele. Clasica PIVNIȚĂ a bunicii, locul ideal
Publicat: 13/09/2018, 16:48

O pivniță convențională, care în esență este o cameră îngropată într-un deal sau în subteran, îndeplinește doar o parte din criterii, potrivit Real Farmacy.

Izolație: Pământul este un bun izolator. O pivniță tipică este cu totul îngropată în pământ, cu excepția intrării și utilizează proprietățile de izolant termic ale solului.

Ventilație: Este important ca pivnița dumneavoastră să fie aerisită. Aerul cald trebuie să plutească în partea superioară, deoarece aerul rece trece prin spatele cămarei. Acest lucru este important pentru a menține nivelul de umiditate sub control, pentru a preveni putrezirea legumelor sensibile la umiditate, cum ar fi strugurii.

Întuneric: Lumina accelerează descompunerea fructelor și legumelor. Un mijloc ideal de depozitare are în vederet și întunericul.

Ca regulă generală, asigurați-vă că nu spălați niciun produs înainte de depozitare. Dacă le spălați, se va reduce foarte mult capacitatea de păstrare. În schimb, asigurați suficient timp de uscare pentru ca murdăria exterioară să se deshidrateze, apoi îndepărtați orice mizerie.

Cartofii trebuie ținuți într-un loc întunecat timp de 1-2 săptămâni la 7-15 de grade Celsius. După aceasta, preferă temperaturi scăzute de 0-4 grade și umiditate de 80-90%. Un mijloc excelent de depozitare în exterior este de a-i păstra într-un material izolant, cum ar fi paiele sau fânul. Asigurați-vă că există un orificiu de ventilație, fără murdărie, pe o parte a grămezii și un șanț de scurgere în jurul perimetrului.

Merele pot constitui un aliment periculos când le depozitați cu alte produse. În funcție de vârsta merelor, acestea eliberează gaz de etilenă, ceea ce face ca și alte produse să putrezească. Este mai bine ca acestea să fie izolate în recipiente închise cu capace. Se păstrează cel mai bine la o umiditate de 80-90% și preferă temperaturi de 0-4 grade. Verificați-le frecvent și eliminați orice semne de putregai.

Sfecla preferă același interval de temperatură de 0-4 grade, dar poate rezista la o umiditate mai mică. Depozitarea în exterior este o metodă ușoară și eficientă pe care o puteți folosi. Înainte de perioada înghețurilor, începeți pur și simplu să înlăturați murdăria păstrând frunzele expuse.

Varza poate rezista unui îngheț moderat când este păstrată așa cum trebuie. Unele soiuri sunt doar pe termen scurt tolerante la temperaturi de până la 0-6 grade. Varza preferă temperaturi scăzute de 0-4 grade și o umiditate ridicată de aproximativ 80-95%.

Morcovi pot fi ținuți în grădină sub stratul organic, la fel ca sfecla. Nu uitați să acoperiți partea de sus a legumei cu pământ. Preferă temperaturi de 0-4 grade și o umiditate de 90-95%, în pivniță. Dacă morcovii sunt depozitați în pivniță, tulpinile trebuie tăiate și se depozitează într-o găleată de frunze sau de rumeguș, recipient acoperit cu un capac.

Usturoiul trebuie să fie uscat într-o zonă caldă timp de 2-3 săptămâni. Îndepărtați rădăcinile și păstrați produsele la o temperatură de 0-10 grade și cu o umiditate de 60-70%.

Ceapa necesită temperaturi de depozitare ce variază de la 0 la 11 grade și cu o umiditate relativă de 60-70%. Asigurați-vă că acestea sunt păstrate într-un recipient care respiră, cum ar fi cutiile sau pungile cu găuri.

Cartofii dulci pot fi păstrați până la primăvară dacă sunt sănătoși și depozitați. Pentru început, lasați-i la aer, într-un mediu cu 26-29 de grade Celsius și cu o umiditate relativă de 90%, timp de 10-14 zile. Dacă respectați aceste sfaturi, cartofului i se va întări coaja și își va îmbunătăți aroma. Cartofii dulci se păstrează cel mai bine într-o cameră neîncălzită cu aproximativ 10-15 grade și cu o umiditate moderată de 60-70%. Totuși, aveți grijă ca temperatura să nu scadă sub 10 grade.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Ilegal pentru proprietarii de locuințe. Poliția intră peste tine în casă și confiscă tot
Vreme crâncenă în ziua alegerilor. Estimările ANM pentru duminică
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată